Veilig varen

Huisreglement

Om ongelukken te voorkomen en om het behoud van onze boten. Hebben wij even de regels op een rij gezet. Zo kunnen jullie onbezorgd genieten van een onvergetelijke herinnering.

Regels met uitleg

Elk kind wat geen zwemdiploma heeft moet verplicht een zwemvest om.

 

Onze haven staat uit een drijvend component, dat houdt in dat sommige stukken wiebelig zijn als er veel mensen staan op 1 plek. Op het moment dat de havenmeester aangeeft dat je de haven op mag komen. Wacht even tot je instructies krijg om in te stappen. Laat eerst je voorgangers rustig uitstappen.

De havenmeester legt altijd uit hoe de boot werkt. Naast de boot staat een sticker die aangeeft wat je wel en niet mag doen. Daarnaast hangt er op de haven een volledige uitleg met de regels. De havenmeester houdt alles goed in de gaten en als je je niet aan de regels houdt, dan vaart de havenmeester naar je toe om je te attenderen op het reglement. Bij gevaarlijke situaties mag de Havenmeester je terug roepen naar de haven.

De boot heeft twee batterijen. Aan de punt van de boot bevindt zich een oplaadpunt. Dit gedeelte is zwak en mag niet worden belast. Bovendien is de boot rondom aan de bovenkant gemaakt van hout. Dit betekent dat als je op het dek gaat zitten of staan, er scheuren kunnen ontstaan aan de randen van de boot. Dit willen we voorkomen

De bootjes zijn puur alleen bedoelt om te varen. De bootjes zijn niet geschikt om vanaf te springen om te zwemmen. De bootjes hebben 2 accu’s en die kunnen losraken als er gehangen wordt aan de zijkanten van de boot. Daarnaast worden de bootjes van binnen nat en is het voor ons een hele klus om de boot droog te maken voor de volgende die wilt varen. 

Doordat er 2 accu’s in de boot zitten is het niet toegestaan om heftig te wiebelen met de boot. De accu polen kunnen daardoor losraken.

Als je moet terug komen, vaar dan rustig in versnelling 1 de haven binnen. De boot krijgt een enorme klap als je tegen de stootrand aan klapt. Ook kan de havenmeester een blessure oplopen als de boot plots tegen gehouden moet worden.

Omdat de randen van hout zijn, zijn de boten absoluut niet geschikt om te botsen. Deze kunnen scheuren of nog erger, er kan een enorm gat ontstaan.

Helaas is het al een aantal jaar niet mogelijk om vanaf de grote vijver een rondje te varen of naar de kleine vijver te varen vanwege een enorm waterplantenprobleem. De schroef van de boot kan vast komen te zitten en de motor beschadigen. Blijf dus gewoon varen op de grote vijver. Als de regels worden overtreden en dit resulteert in schade aan de motor, brengen wij kosten in rekening vanaf €500,00.

Het is verboden om te dicht bij de kant te varen en aan te meren met de boten. Als je naar het speeleiland wilt, is het het beste om dit te doen na het varen. De reden hiervoor is dat er veel takken onder water liggen die niet zichtbaar zijn en de schroef kunnen beschadigen. Als deze regel wordt overtreden en dit leidt tot motorproblemen, brengen wij €500,00 in rekening.

Chat openen
Beste bezoeker, stel gerust je vraag. We beantwoorden zo snel mogelijk. Mvg Esmee