Veilig varen

Huisreglement

Om ongelukken te voorkomen en om het behoud van onze boten. Hebben wij even de regels op een rij gezet. Zo kunnen jullie onbezorgd genieten van een onvergetelijke herinnering.

Regels met uitleg

Elk kind wat geen zwemdiploma heeft moet verplicht een zwemvest om.

 

Onze haven staat uit een drijvend component, dat houdt in dat sommige stukken wiebelig zijn als er veel mensen staan op 1 plek. Op het moment dat de havenmeester aangeeft dat je de haven op mag komen. Wacht even tot je instructies krijg om in te stappen. Laat eerst je voorgangers rustig uitstappen.

De havenmeester legt altijd uit hoe de boot werkt. Naast de boot staat een sticker die aangeeft wat je wel en niet mag doen. Daarnaast hangt er op de haven een volledige uitleg met de regels. De havenmeester houdt alles goed in de gaten en als je je niet aan de regels houdt, dan vaart de havenmeester naar je toe om je te attenderen op het reglement. Bij gevaarlijke situaties mag de Havenmeester je terug roepen naar de haven.

De boot heeft twee batterijen. Op de punt van de boot zit een oplaad punt. Dat gedeelte is zwak en daar kan niet opgezeten worden. Daarnaast is de boot rondom de boven kant gemaakt van hout. Dat betekend als je op het deck gaat zitten of staan er scheuren ontstaan aan de randen van de boot. Dat willen wij voorkomen.

De bootjes zijn puur alleen bedoelt om te varen. De bootjes zijn niet geschikt om vanaf te springen om te zwemmen. De bootjes hebben 2 accu’s en die kunnen losraken als er gehangen wordt aan de zijkanten van de boot. Daarnaast worden de bootjes van binnen nat en is het voor ons een hele klus om de boot droog te maken voor de volgende die wilt varen. 

Doordat er 2 accu’s in de boot zitten is het niet toegestaan om heftig te wiebelen met de boot. De accu polen kunnen daardoor losraken.

Als je moet terug komen, vaar dan rustig in versnelling 1 de haven binnen. De boot krijgt een enorme klap als je tegen de stootrand aan klapt. Ook kan de havenmeester een blessure oplopen als de boot plots tegen gehouden moet worden.

Omdat de randen van hout zijn. Zijn de boten absoluut niet geschikt om te botsen. Deze kunnen scheuren of nog erger er kan een enorm gat ontstaan.

Helaas is het al een aantal jaar niet mogelijk om vanaf de grote vijver een rondje te varen of naar de kleine vijver te varen. Dit in verband een enorm waterplant probleem. De schroef van de boot komt vast te zitten en maakt de motor kapot. Blijf gewoon varen op de grote vijver. Bij het breken van de regel met als resultaat dat de motor stuk loopt. Brengen wij kosten in rekening die starten vanaf €500,00.

Het is verboden te dicht op de kant te varen en aan te meren met de boten. Als je naar het speeleiland wilt, dan kan je dat het beste doen na het varen. De reden hiervan is, dat er enorm veel takken liggen die niet zichtbaar zijn en de schroef kunnen beschadigen. Mocht deze regel geschonden worden met als gevolg dat de motor mankementen krijgt. Brengen wij €500,00 in rekening.

Chat openen
Beste bezoeker, stel gerust je vraag. We beantwoorden zo snel mogelijk. Mvg Esmee